mana curenta /2015

MANA CURENTA/ INTRE CER SI PAMANT – 2015
Ipsos pictat, lemn, dimensiune variabila
“Ca o continuare a lucrarilor ultimului proiect, finalizate in expozitia de pictura “Intre cer si pamant” am realizat aceasta mana curenta care ghideaza oamenii prin spatiu, ii calauzeste cursiv si pasiv. Cuminti, curate, albe, mainile simbolizeaza firul neintrerup al vietii.
Interventia de culoare transforma si dinamizeaza acest curs dandu-i insemnatate si simbolistica. Pamantul, organicul, smoala, mizeria, iadul iata ce poate sa iti transmita negrul intins la baza instalatiei, undeva in podea, la nivelul picioarelor sau chiar mai jos. Pe masura ce mana curenta se ridica, urmareste un traseu ascendant si se coloreaza in azurul spiritualitatii, in albastrul cerului, al inaltului, al curateniei, al linistii cautate de oameni pe acest traseu al purificarii sufletului, al devenirii.
Mana poate insa devenii autonoma, iesita din rand ea poate sa te ajute sau sa te inbranceasca. Gestul firesc al strangerii de mana poate avea valente nebanuit de incarcate, cu posibile finaluri neasteptate. Poate fi un gest de prietenie, poate fi mana ce odihneste in mana ta, poate fi mana care te trage in directia buna sau in cea gresita si poate fi, chiar, cea care te doboara.”